GLABBEEK – Vier Davo-renners stonden er aan de start in Glabbeek bij de 10-jarigen. Het was een druk wielerweekend waarin Joppe Pipeleers op zaterdag voor Davo het podium haalde in Corswarem.

Geïnspireerd door het brons van Joppe, wilden Nio Boucher, Giel Vananroye, Cas Fosse en Rik Peyls op een heuvelachtig parcours die prestatie minstens evenaren. Weer en wind maakten de Hagelandse koers van in het begin hard. Na de eerste verkenningsronde sprong Giel Vananroye als een doorwinterd flandrien gezwind mee met de kopgroep. Nio Boucher en Rik Peyls leidden moedig het tweede groepje maar tot echt samenwerken met de andere ploegen kwam het niet. Even verderop volgde Cas Fosse die solo de achtervolging inzette op het tweede groepje.

Vooraan ging het hard en er was hoop bij de Davo-supporters aan de meet want Vananroye zat nog steeds goed geplaatst voor winst in deze zware najaarsklassieker. Boucher trok in de voorlaatste ronde stevig door waardoor het achtervolgend groepje helemaal uit elkaar spatte. De lokale ‘La Redoute’ – die onze renners 5 keer moesten bedwingen – was een ware scherprechter in de finale. In de laatste ronde waren alle ogen gericht op Giel Vananroye: Zou hij bij het bovenkomen de bloemen voor Davo kunnen pakken? Helaas draaide het in de laatste meters anders uit en werd Giel nog knap achtste op dit zwaar parcours na bijna 27 minuten koers! Op een dikke minuut volgden Boucher en Peyls. De prijs voor de Davo-strijdlust ging zondag naar Cas Fosse die als een eenzame krijger bleef rijden en nog vier renners achter zich wist te laten.

We zagen weer een mooie wedstrijd van onze Davo-Boys die in weer en wind écht koers van wilden maken. Aan méér weer en méér wind zal het jullie de komende weken in het veld niet ontbreken. Succes boys!

©Foto’s Kevin Masure

Geschreven door pp

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *