TONGEREN –Zes Davo-boys én girl stonden rond 10u30 aan de start van de wegwedstrijd die op dezelfde dag als het WK in Imola werd gereden. Net als bij de profs werd er net voor de wedstrijd nog druk gespeculeerd over kledij en op welke plek wind of regen het verschil zou kunnen maken… Maar de weergoden waren onze rennertjes al bij al goed gezind.

Na de eerste verkenningsronde werd het meteen duidelijk dat Team Davo op achtervolgen aangewezen was. De latere winnaar Miel Heuninck sprong meteen weg en Joppe Pipeleers probeerde op het lichtglooiend parcours aan te klampen in een eerste achtervolgend groepje.

In een tweede peloton, geleid door Giel Vananroye en Rik Peyls, probeerden ze de aansluiting bij de koplopers te vinden. Maar na drie ronden besefte dit groepje met ook nog Maya Louagie en Nio Boucher dat de winnaars van de dag waarschijnlijk al in de vroege vlucht zaten.

Iets verderop in de wedstrijd leverden Cas Fosse en Lenn Swerts een persoonlijke strijd tegen de weerselementen.

Tegen de winnaar was weinig opgewassen maar het was wel Joppe Pipeleers die met een machtige sprint naar de 2de plaats snelde. In het achtervolgende groepje was Giel Vananroye de snelste Davo-renner voor Rik Peyls, Maya Louagie en Nio Boucher.

Net als op het WK zilver voor onze favoriete ploeg… Maar we zijn wel superfier op onze renners die zondag weer het beste van zichzelf gaven en zijn blijven rijden op die eerste koude dag van het najaar. Joppe, Giel, Rik, Maya, Nio, Cas en Lenn… We kijken met Davo en alle supporters nu al uit naar de volgende wedstrijd!

Geschreven door pp

One thought on “WEDSTRIJDVERSLAG Wegrit Tongeren 27/9 U11”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *