Junior Tijl Swennen boekt eerste seizoenszege in Aarschot en hoe!
Tijl Swennen met de terechte zegeruiker!

Limburgse junior Tijl Swennen reed al van in de beginfase van zijn Aarschotse criterium weg van de rest. Hij versaagde niet en dubbelde in de slotfase zelfs het peloton. Het was zijn eerste seizoenszege en tegelijk pakte hij onderweg flink wat premies mee. Het is de aanvaller met een flinke portie lef gegund.

De organisatie van het Knoet Cycling Team, het Stageco Cycling Team en Basket GSG Aarschot hadden 35 rondjes van 1,4 kilometer en dus 50 wedstrijdkilometers voorzien.

Jorrit Vanhamond uit Overpelt was de eerste aanvaller van de dag, de Limburger van het Davo KZLWC ging ervandoor in de tweede lus. Hij werd een ronde later gevat. Dan was het de beurt aan zijn ploegmaat Swennen om te gaan, aanvankelijk kreeg hij Julien Saremans uit Namen mee in zijn zog. Die moest twee rondjes later de rol lossen. De voorsprong van Swennen werd een kleine halve minuut.

Achter hem raakte de achtervolging maar niet georganiseerd, Evert Schots uit Averbode, Milan Lanhove uit Herfelingen die individueel in het zwart startte en de twee renners van Team Geotherm – SCV Marchovelette, Saremans en Snoeks toonde zich het meest actief in de tegenreactie. Niets kon echter op tegen de grinta van de leider, bij iedere premie die Swennen won, versnelde hij keer op keer. Het was dan ook geen verrassing dat hij de rest in de slotfase zelfs dubbelde.

“Ik had dit op voorhand helemaal niet verwacht. Ik probeerde het al vroeg, waarom niet. Het bleek een goede inschatting te zijn en onderweg lukte het om gemotiveerd te blijven. De koers was met een lengte van vijftig kilometer niet zo enorm lang, dus vooruit blijven was geen probleem. Die premies waren een leuke bijkomstigheid, daar kan ik materiaal voor een nieuwe fiets mee kopen”, aldus winnaar Swennen.

Achter hem reden Lanhove en Saremans naar plaats twee en drie.

Bron: https://regiosport.be/wielrennen/junior-tijl-swennen-boekt-eerste-seizoenszege-in-aarschot-en-hoe/

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *