G-wielrenner Tim Celen (23) is in Cascais (Portugal) wereldkampioen geworden. Op het Estoril-autocircuit was hij in de sprint de sterkste uit een groep van vijf. Na zijn sterke tijdrit op vrijdag bevestigt Tim Celen zijn goede vorm door de eerste wereldtitel uit zijn carrière binnen te halen. Na de race reageerde de kersverse wereldkampioen emotioneel: “Ik wil heel graag mijn ouders, broer en het hele team bedanken. Zonder hen was dit nooit gelukt.”
Het is de derde medaille voor Paralympic Team Belgium op dit WK. 

Op het wereldkampioenschap Para-cycling heeft Tim Celen de hoofdvogel afgeschoten. Op het Estoril-autocircuit kwam het tot een sprint met een select groepje van vijf renners. De 23-jarige hield het hoofd koel en sprintte naar zijn eerste wereldtitel. De G-wielrenner uit Ham zat heel de race goed vooraan en kon vanuit een perfecte positie de sprint aanvatten. Twee renners probeerden hem nog te verrassen, maar Tim Celen liet zich niet vangen en kon al snel het zegegebaar maken. Tim Celen pakt de wereldtitel voor de Colombiaan Betancourt Quiroga en de Spanjaard Reinoso Figuerola.  

“Ik wist dat ik vooraan moest zitten om de wedstrijd te winnen. In de laatste ronde deed ik alles perfect en kon ik met veel vertrouwen de sprint aangaan. Dat ik dit kan afmaken, is echt ongelofelijk. Het is gewoon niet te beschrijven, beter kan het niet.”  

Tim Celen is in bloedvorm. In mei kwam hij solo als winnaar over de streep in de eerste G-wielerklassieker ‘De Ronde in Vlaanderen’. Een week later sprintte hij naar goud in de wegrit op de wereldbeker para-cycling in Oostende, nadat hij twee dagen ervoor ook het zilver pakte in de tijdrit.  

“Het is een ongelofelijk jaar, nu proberen deze lijn door te trekken richting Tokyo”. 

Voor handbiker Jonas Van de Steene (H4) verliep het wereldkampioenschap minder goed. Jonas Van de Steene was betrokken bij een valpartij en kon de wedstrijd niet meer verder zetten. Gelukkig houdt Jonas er enkel schaafwonden en materiaalpech aan over.  

Handbike atlete Laurence Vandevyver (H3) uit Gent eindigde op een 7e plaats in haar wedstrijd.  Na twee bronzen medailles is dit de derde en eerste gouden medaille voor Paralympic Team Belgium op dit WK.

Bron: SWPix.com/Simon Wilkinson

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *