Brent Blommen stond afgelopen zaterdag aan de start van de Ethias-cross in Beringen. Een stevig parcours op de mijnterril. Hij mocht starten op de 1ste rij en reed de hele wedstrijd met zicht op de 3e plaats (in het slechtste geval 5de plaats).

Een platte band net voor de laatste afdaling besliste er anders over. Brent werd heel ontgoocheld 13e. Een hele brok om te verwerken op je 16e. Helaas hoort het ook bij het wielrennen…

Het leverde hem wel een vermelding op in Het belang van Limburg:

HET BELANG VAN LIMBURG

JUNIORES – ETHIAS CROSS BERINGEN 26.10.2019

Arne Baers beste in Beringen – Thuisrijder Arne Baers (Paal) trok voor eigen volk het laken naar zich toe. “Ik startte goed en kon meteen op de eerste klim van de derde naar de eerste plaats schuiven”, aldus Baers. “Ik ben onmiddellijk doorgegaan, kon een kloofje slaan en dat nadien verder uitbouwen tot anderhalve minuut. Mijn eerste overwinning van het seizoen en dan nog wel in mijn eigen gemeente. Super is dat.”

Eerstejaars junior Brent Blommen reed ook een schitterende wedstrijd. Hij had de hele wedstrijd uitzicht op een derde plaats. Helaas reed hij in de slotronde lek net voor de laatste afdaling. Die dertiende plaats is dus lang niet wat hij verdiend had.

Ingezonden door Suzy, mama van Brent

2 thoughts on “Wielrennen is soms ook leren omgaan met teleurstelling”

  1. Pech is één van de minder leuke ervaringen die je kan meemaken tijdens het koersen. Hier op een goede manier mee leren omgaan maakt je een betere renner en een krachtigere jonge kerel. Knap gedaan Brent!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *