Brent Blommen zou normaal gezien begin mei zijn wegprogramma starten. Maar plots kwam er een gehandtekend transferformulier van zijn oude ploeg binnen en kwam de transfer naar KLZWC in een stroomversnelling. De Ster van Zuid Limburg werd aangestipt om te starten mits de vergunning in orde was. Vorige week woensdag werd de kleding afgehaald, contract getekend, papieren onmiddellijk gescand en naar de Bond gemaild, vrijdag vergunning afgehaald in Gent en hij was klaar om zaterdag te starten in Mopertingen.

Brent stond zaterdag in Mopertingen letterlijk te blinken in zijn nieuwe outfit, nieuwsgierig een blik werpend in de Davo-bus en opwarmen met ploegmaten. Vrij snel in de koers reden er 2 renners weg die al snel een voorsprong van boven de minuut hadden.  Halfweg koers heeft Brent een poging gedaan om in zijn ééntje het gat te dichten maar door de wind en de lange rechte stukken kon hij het niet volhouden.  Hij werd ingelopen door het peloton en onmiddellijk wisten er toch 2 renners uit het peloton te ontsnappen en maakten de aansluiting met de kopgroep.  In de laatste ronde plaatste Brent dan nogmaals een aanval en met 2 reden ze weg en bleven uit de greep van het peloton tot finish en werd verdienstelijk 6e. Hij was heel tevreden van het koersverloop.

Voor de start in Borlo zei Brent dat hij het rustig ging aanpakken.  Maar wie kwam er bij het ingaan van de 2e ronde met 20 seconden voor … ja Brent.  Hij reed met 3 man weg en werd even later ingelopen door 5 achtervolgers maar bij de samensmelting was ook de samenwerking zoek.Alles kwam weer samen, weliswaar een fel uitgedund peloton, en ze maakten zich op voor een massaspurt.  Jammer van een massale valpartij in aanloop naar de finish waarbij Brent gelukkig niet betrokken was.  Hij spurtte zich verdienstelijk naar een 6e plaats en werd ook nog eens gehuldigd in de Rode klassementstrui als Beste Limburger over de 2 wedstrijden van De Ster van Zuid-Limburg.

Geschreven door Stefan, papa van Brent.

2 thoughts on “Brent pakt de Rode trui!”

  1. Zijn enorm fier met deze prestatie van Brent, een schitterend begin in de KZLWC uitrusting, knap!!!
    Doe zo verder Brent!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *