Koersen is veel meer dan alleen maar stoempen!

De tijd dat koersen enkel heel veel kilometers maken was, is al lang voorbij. Hartslagmeters, cadansmeters, trainingsschema’s, … het hoort er allemaal bij. Maar hoe ga je dan gericht aan de slag? Je kan wel je hartslag aflezen op je fietscomputer en zien dat je piekt op 204. Maar is dat wel goed? Word je daar sterker van? Wat kan je lichaam aan? Hoe bouw je het best uithouding en/of kracht op? Wanneer train je best rustig of net heel hard

Om een antwoord op al deze vragen te krijgen trokken onze nieuwelingen Tjebbe en Ian samen met ploegleider Tony naar Energylab voor een bezoek aan de inspanningsfysioloog. Ze legden daar een inspanningstest af. Aan de hand van zo een test worden per renner de juiste trainingszones vastgesteld. Immers een hartslag van 150 kan voor de ene renner betekenen dat hij of zij in de tempozone aan het trainen is terwijl dezelfde hartslag voor iemand anders erop kan wijzen dat hij of zij in de uithoudingszone aan het trainen is.

Aan de hand van de resulaten van de inspanningstest stelt de inspanningsfysioloog een trainingsschema op per renner. Hiermee kan ploegleider Tony nog gerichter aan de slag met de nieuwelingen!

One thought on “Nieuwelingen op bezoek bij de inspanningsfysioloog”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *